ANDRE GODE KATTEBØGER

Niels Blædel: Den smilende kat
Rhodos, 2001

Katte kan smile, siger Niels Blædel, og jeg giver ham ret. Alle, der har eller har haft et nært forhold til en kat, kender faktisk udmærket kattens smil!
Bogen har undertitlen Den sociale kat, og det er da også et af bogens mål at påvise, at katten ikke er en enspænder, som man ellers normalt antager. Katte, der lever frit, kan have behov for et socialt fællesskab, og det fællesskab, der opstår mellem mennesker og katte, kan række langt ud over, at mennesket opfattes som en dåseåbner.
Niels Blædel har selv to katte, Casper og Jellicoe, begge briter. De er motivet for de fleste af bogens illustrationer, fotos taget af Strit Blædel. 
Den smilende kat er en smuk lille bog, som det er en fornøjelse at læse.

Den smilende kat

J. C. Suarès: The Indispensable Cat
Webb & Bower, 1984

The Indispensable Cat er en af mine favoritbøger. Jeg har kendt bogen i mange år, men har først fået den selv for nylig, hvor nogle af mine venner havde fundet bogen antikvarisk og gav mig den i fødselsdagsgave.
Den beskriver katten som menneskets ledsager i historien, kunsten og litteraturen. Der er uddrag af værker af bl.a. Yeats og Poe, og hele Kiplings fabel "The Cat that Walked by Himself" er med.
Illustrationerne er fantastiske. Der er mange malerier af katte og mennesker, og der er fremragende fotos. Bl.a. et af mine absolutte yndlingsfotos, billedet af en græsk præst sammen med en kat taget af David Seymore.

The Indispensable Cat

Kattens bog. Redigeret af Michael Alring
Aschehoug, 2000

En herlig lille bog med et fyldigt udvalg af citater, ordsprog, digte etc. om katte. Jeg tror, det er den første danske bog om dette emne, og mange af de tekster, der er medtaget, er af dansk oprindelse.
Der er fyldige bibliografiske noter, så når det drejer sig om uddrag af bøger, skulle der være en mulighed for at få fat i hele værket. Jeg har selv fået flere ideer til bøger, det kunne være sjovt at læse.

Kattens bog