KATTEFOTOBØGER

Michele B. Slung : National Geographic Cat Shots
National Geographic Society, 1998

Jeg er meget glad for gode fotos af katte og tager selv mange fotos, men jeg kan langt fra hamle op med National Geographics fotografer. Denne bog er min favorit blandt kattefotobøgerne.
I bogen er der billeder fra mange forskellige steder i verden, og stort set alle billederne fortæller en historie, også selv om man ikke læser de små tekster, der fortæller om billedernes tilblivelse.
For resten er det en Russian Blue på forsiden!

Cat Shots

Yann Arthus-Bertrand: Cats
Cassell & Co, 2000

Yann Arthus-Bertrand er en berømt fotograf, og hans kattefotos - eller skulle man kalde dem portrætter? - i denne bog er af meget høj kvalitet.
Der er fotos af alle mulige racer, og på mange af billederne ser man kattene sammen med deres ejere.
Mange af billederne er humoristiske; lidt af en sjældenhed i kattefotokunsten.
Teksten i bogen indskrænker sig til korte karakteristikker af de enkelte racer. Den er skrevet af Danielle Laruelle. Men det er billederne, der er det væsentlige.

Cats

Jane Burton & Michael Allaby : Ni liv
Lademann, 1987

Bogen fortæller om et år i en kattefamilies liv. Familien består af de to forældrekatte og deres ikke mindre end 7 killinger - fra samme kuld!
Der fortælles om killingernes opvækst og udvikling fra fødsel, til de bliver voksne katte. Der er en masse informationer at hente, og samtidig er der dagbogsoptegnelser med en masse personlige observationer.
Det allerbedste er dog billederne - fantastiske fotos, der, når de er bedst, fortæller mere end mange ord.

Ni liv. Et år i en kattefamilies liv

Burton Silver & Heather Busch: Dancing with cats
Weidenfeld & Nicolson, 1999

Vores katte bliver altid temmelig forbløffede og også lidt ængstelige, hvis vi laver for voldsomme bevægelser - så som at danse.
Imidlertid danser masser af katte med deres mennesker. Det påstår forfatteren Burton Silver og fotografen Heather Busch i hvert fald i denne bog. Jeg er ikke helt sikker på, at jeg vil tage det hele for pålydende, men det er også lige meget, for bogen er fyldt med herlige fotos (måske lidt manipulerede???) af katte og mennesker under udfoldelserne.
Måske skulle man alligevel prøve at motionere sin kat gennem dansen?

Dancing with cats

Rachael Hale: It's a zoo out there
Bullfinch Press, 2005

Indrømmet - det er ikke kun en kattezoo, der præsenteres i Rachael Hales bog. Det er hunde, grise, frøer, kaniner, mus og adskillige andre dyr - men altså også katte.
Rachael Hale er fra New Zealand. Hun siger selv, at alle dyr giver fotografen en udfordring: At kigge ind i deres sjæl og fange deres virkelige personlighed i billedet. Jeg synes, det er lykkedes for hende i mange situationer.
Teksten i bogen indskrænker sig til nogle få citater, men bag i bogen præsenteres nogle af Rachel Hales modeller.

It's a zoo out there