BØGER OM RUSSIAN BLUES

Higgi Daglund: Siames bland ryssar
Författerens Bokmaskin, Stockholm, 1979

Denne bog kunne lige så godt stå under kattehistorier, men der er så få bøger om russere, så derfor er den med i denne kategori.
Higgi Daglund fortæller om sit og hendes mands liv med siameseren Ta-Yo og russerne Dimmi og Pyttan, som forresten er halvt af hvert, men ser ud som en russer. Og det gør hun godt, både humoristisk og gribende.
Jeg genkendte utallige situationer. Lige præcis sådan er det at bo i hus med forkælede, dejlige katte. Bogen fortæller mere om, hvordan det er at have kat end mange håndbøger.

Siames bland ryssar

Ingeborg Urcia : The Russian Blue Cat
1992

Der findes ikke så mange bøger om Russian Blue kattene, men nogle er der altså.
Denne er skrevet af Ingeborg Urcia, der igennem mange år opdrættede russere i USA med stamnavnet Katzenburg. Jeg synes, det mest interessante er afsnittene om russerens historie (selv om der er fejl i afsnittet om de skandinaviske russere), og det er sjovt at se de mange billeder af både gamle og nyere russere.
Derimod er det store afsnit om at anskaffe og have en Russian Blue for amerikansk og ikke særlig interessant.

The Russian Blue Cat

Anneliese Donay-Weber : Russisch-Blau-Katzen
Verlagsgesellschaft Rudolf Müller, 1983

Også Anneliese Donay-Weber har selv opdrættet russere. Hendes stamnavn er intet mindre end Chats Du Don Aimé.
Bogen er en håndbog om Russian Blue: Karakteristik, køb, den rette pleje, opdræt og udstillinger. På grund af bogens alder er en stor del forældet, men nogle gode råd kan man nok finde.
Igen er det mest interessante bogens billeder. Kvaliteten, især farverne, er ikke for god, men man kan alligevel se, hvordan de europæiske russere så ud på bogens tilblivelsestidspunkt og lidt før. De skandinaviske russere var både dengang og nu kønnere!

Russsisch Blau Katzen