Det skete i 2005

9. januar 2005

Både kattene og vi nød fridagene i julen og kom godt ind i det nye år. 

Juleaftensdag fyldte Sarantoya 4 år, og nu kan vi ikke nægte det længere: Hun er en voksen kat. Det har hun dog ikke opdaget selv, hun herser stadig med os for at få os til at lege - helst hele tiden, undtagen når hun lige tager en lur, altså. 
Vi er begyndt at klikkertræne hende. Hun synes, det er sjovt og har allerede lært et par tricks. Det er tricks, hvor hun skal gøre noget. Vi vil gerne kunne klikkertræne hende til at sidde stille (på et dommerbord!), men det bliver nok meget sværere at lære hende. Det passer ikke nær så godt til hendes temperament.


13. februar 2005


Sarantoya har indført et nyt ritual. Hun er begyndt at sove hos Dorthe om natten, men inden gemmer hun sig i paphuset, der står ude på reposen, og så har Sarantoya bestemt, at Dorthe skal bære huset med hende i ind i deres soveværelse.

Inden kattene lægger sig til at sove, har de tit taget nogle drøneture rundt i huset. Bagefter er Lilit vist tilfreds med at være den eneste kat, der sover i Kirstens seng, men om dagen sover kattene tit sammen.

Der er ikke sket nogen væsentlige fremskridt med Sarantoyas klikkertræning, men det er vist mest trænerens skyld!


23. februar 2005

Kattenes pas


Lilit og Sarantoya har fået pas, så nu er de rigtige EU-borgere!

De har nemlig været til det årlige helbredstest og vaccinationer. Begge blev fundet sunde, raske og i fin form.
Som sædvanligt blev de også vejet, og for første gang vejede Sarantoya mere end Lilit. Det er fordi Sarantoya er blevet tungere - endelig har hun fået sin rigtige voksenstørrelse, ikke fordi Lilit har tabt sig. Hverken vi eller dyrlægen synes, Sarantoya er for tyk, men vi skal måske trods alt til at holde lidt øje med hendes størrelse.

 


1. marts 2005

Zuri i februar 2005


Vi har besøgt Yrsa, Zuri og Addis, og vi havde - som sædvanlig - nogle særdeles hyggelige timer.

Det var utrolig dejligt at se dem alle igen og især at se kattene på hjemmebane. De har det godt og er helt som katte bør være: nysgerrrige, aktive og kærlige.

Zuri har udviklet sig meget. Han er nu helt voksen, og han er blevet en dejlig kat. Det allerbedste er næsten, at hans øjenfarve nu for alvor er blevet grøn. Ganske vist har han ikke helt så fin en farve som Addis, men der er ingen tvivl - hans øjne er definitivt grønne. Hans profil vil dog aldrig blive perfekt.
Som lille lignede han Lilit en hel del, og det gør han også nu. Vi fik taget en del billeder - fotoet til venstre er et af dem af Zuri - og på nogle af billederne er ligheden med Lilit meget udpræget. 
Efterhånden vil der komme flere billeder i Zuris fotoalbum.

Addis er stadig lang og lømmelagtig. Som sin far har han ikke nogen genrende hankatte- tilbøjeligheder, så han er stadig fertil. Det bruger han vist en del energi på, for han ligner stadig en ungkat - og han er jo heller ikke så gammel.


11. marts 2005


Sidste weekend havde vi mennesker ferie, men kattene var på hårdt arbejde, for de blev udstillet både lørdag og søndag i Herlev.

Om lørdagen var de de eneste russere. Begge fik certifikat. Lilit blev også nomineret, men vi kan godt mærke, at vi ikke har fået trænet med Sarantoya, for hun var endnu mere urolig på dommerbordet, end hun plejer at være. Så selv om hun var taget op til nominering, så var hun en af de første, der blev sorteret fra. 
Til Best in Show blev Lilit bedste kastrat-hun med alle dommerstemmer, og hun slog også bedste han-kastrat, dog kun med 2-1. Så hun blev BIS! Godt at vi ikke også havde meldt hende til som veteran, så havde det vist været for hårdt arbejde for hende.

Søndag var det de samme dommere og stort set også de samme katte; dog var det flere russere til stede. Vi havde sat næsen op efter enten BOX eller BIS til Lilit igen, men det blev lidt af et antiklimaks. Hun blev ganske vist nomineret, men tabte til en kastrat-hun, der også havde været til stede dagen før. Måske havde dommerne bestemt sig for, at der skulle være nye vindere i korthårsgruppen, for ingen vindere fra lørdag vandt igen - lige bortset fra den kastrat-han, som Lilit havde slået, for han blev nemlig BIS om søndagen. 
Sarantoya fik igen certifikat, og det er vi faktisk godt tilfredse med. Det er ikke nogen selvfølgelighed i klasse 3! Igen var hun en sprællefis, så nu er vi igen gået i gang med træningen.

Nu hvor der er gået nogle dage synes vi, det var et par gode udstillingsdage, og vi er meget tilfredse med resultaterne. Kattene er helt sikkert tilfredse med at være hjemme igen!


12. april 2005


Lilit topper den svenske Russian Blue klubs liste over veteraner i 2004! Flot, synes vi - især i betragtning af, at hun kun blev udstillet 3 gange som veteran - men da blev hun så også bedste korthårs veteran alle 3 gange. Det kan man vist godt være bekendt at prale med.

Ydermere blev hun nummer 2 på kastratlisten. Hun blev kun slået af sin halvsøster, finske Zarin Vega. 


27. april 2005


Lilit har gjort det igen: Været på scenen med succes!
Hun blev udstillet i søndags i Kolding, fik CAGPIB, blev nomineret og BOX. Det går rigtig fint i øjeblikket, synes vi.

Sarantoya var ikke med, hun trænger til nogle udenlandske certifikater. Og det gør Lilit for resten også.


4. juni 2005Lilit "hjælper" med at sy nye burgardiner


Vi håber, vi har fået styr på Lilits allergi-problemer. Hun fik i lang tid Hills allergi-foder, og det virkede også, men desværre syntes hun ikke ret godt om det. Derfor benyttede hun sig af den mindste lejlighed til at hugge at Sarantoyas mad - og ih, hvor så hun skyldig ud, når hun blev taget på fersk gerning. Bagefter kom så igen allergi symptomer.

Det blev værre og værre, og efterhånden syntes hun så dårligt om sin egen mad, at hun spiste for lidt af den, og hun var blevet noget tynd. Vi overvejede seriøst at give hende noget mad, hun kunne lide, og så dulme allergien med medicin.

Heldigvis læste vi om den nye allergi-diæt, Eicosa, fra Specific. Den kan Lilit lide! Og (7-9-13 og bank under bordet) hun får ingen allergi af den! Efter knap en måned, hvor hun har fået Eicosa, har hun fået sin normale facon igen, og - nu hvor hun ikke længere hele tiden skal tænke på, at hun er sulten, men ikke må få noget ordentlig mad - er hun helt sikkert også blevet meget gladere igen.


14. juni 2005

Tsaritzas Groucho

Tsaritzas Groucho


Kattene og vi har været til dobbeltudstilling i Lund i Sverige.
Det gik fint, både Lilit og Sarantoya fik certifikater begge dage, og som lidt flødeskum på lagkagen blev Lilit også nomineret den første dag. Hun fik en enkelt dommerstemme, men det slog ikke til, da en anden af de nominerede fik to. Men fint nok med nomineringen.

Vi havde det vældig hyggeligt sammen med de svenske udstillere. På førstedagen var det gamle bekendte, både når det gjaldt udstillerne, og når det gjaldt deres katte, som alle var meget kønne russere.

På andendagen mødte vi to nye udstillere og deres katte, som vi også syntes godt om. Vi syntes, det var allersjovest at hilse på ungdyret Tsaritzas Groucho, en stor lækker - næsten voksen - han. Men det, vi syntes var så sjovt, var, at han i den grad minder om Djingiz. Både med hensyn til størrelsen, men også fordi han havde præcis det samme udtryk som Djingiz. Og det var vi ikke de eneste, der syntes. Også en af de svenske udstillere, der aldrig har set Djingiz i levende live, men kun billeder af ham, kunne se ligheden, så der må være noget om det.
Også dommeren kunne lide Groucho, for det blev ham, der fik BIV totalt, og han var også tæt på en nominering.


27. juni 2005

Lilit som covergirl


Vi - og Sarantoya - var til udstilling i lørdags, og for første gang siden hun blev udstillet første gang i åben klasse, måtte Sarantoya nøjes med EX.2. Vi må sige, at det var helt fortjent, at hendes modstander vandt. Sarantoyas er stadig for rund, hendes slankekur har endnu ikke virket helt efter hensigten.

Yrsa og hendes to drenge var også med, og det gik ikke bedre. Snarere tværtimod! Addis er stadig alt for tynd, og han fik EX.1 men intet certifikat i klasse 7. Imens sad Zuri i dommerburet. Ved siden af sad en sur Birma, der fik hidset Zuri så meget op, at Yrsa trak ham fra bedømmelsen. Ikke den store succes. Yrsa og Kirsten måtte trøste sig med lidt power-shopping, og heldigvis var der masser af handlende på udstillingen.

Lilit reddede in absentia dagen for os. Hun var nemlig forsidekat på kataloget! Og på trods af de ikke særlig overbevisende resultater havde vi en vældig hyggelig dag med de andre udstillere. 


21. august 2005


Vi har alle været på ferie i et sommerhus på Als. Som sædvanlig fandt kattene sig hurtigt til rette. Når de ikke lige var sammen, fandt Lilit sjovt nok sit yndlingssted i Kirstens værelse og Sarantoya sit i Dorthes - ligesom de plejer, når de er hjemme. 

Kattene var også på arbejde, for de blev begge udstillet to dage i Flensborg. Den første dag blev Sarantoya nr. 2 (det er næsten ved at blive en vane...denne gang var det angiveligt, fordi hun har en kort kile...hm!), og Lilit fik sit sidste certifikat til Grand titlen. På andendagen gik det bedre, for da fik begge katte certifikat, Sarantoya fik desuden BIV (det var måske også, fordi hun har en kort kile - der var 10 russere at vælge imellem), og Lilit blev nomineret (- der var 4 katte taget op til nominering).

På udstillingen fandt vi en fiskestang helt magen til den, Sarantoya lige siden hun var lille har syntes var den allerbedste, men som efterhånden er knækket i flere omgange. Hun blev først præsenteret for den nye, da vi var tilbage i sommerhuset - d.v.s. egentlig fandt hun den selv, og ih, hvor blev hun rørende glad for den. Hun kunne slet ikke vente til vi var færdige med at pakke ud, vi skulle straks lege med den nye fiskestang. 


12. oktober 2005


Kattene har indtil nu haft et yderst fredeligt efterår - de tror vist, de har ferie herhjemme, og de nyder det.

De nyder ikke helt så meget, at de begge har haft brug for en slankekur, men de var altså blevet lidt for runde! 
Sarantoya har fået en slankediæt, og det har virket fint, men hun skal nok stadig tabe sig lidt. Desværre er det gået lidt ud over hendes pels, som ikke er helt så blød, som den plejer at være.
Lilit skal som sædvanlig have sin allergi-diæt, så der har vi været nødt til at skære ned på rationen. Hun har tabt sig lidt, men der er stadig et stykke igen. 

På udstillingen i Kruså i juni købte vi en ny legetunnel til dem. Den blev ignoreret i flere måneder, og vi var ved at blive trætte af at se på den. Men nu har de endelig fundet ud af, at tunnelen er rigtig god at lege i - herligt!


1. november 2005

Ujiji Chimay næsten 3 år gammel

Chimay er smuttet ind i soveværelset og breder sig på sengen, mens hun holder skarpt øje med fluer


Sarantoyas datter Ujiji Chimay er flyttet til et nyt hjem. Hendes forrige ejere havde fået et barn og havde - til vores store skuffelse - ikke længere tid nok til deres katte, så nu er Chimay og hendes bedste ven, burmeseren Marron, flyttet til Sjælland.

Vi besøgte dem i søndags og var meget, meget glade for at se, hvor godt de har det. Det er nogle rigtige kattemennesker, de er kommet til, de får masser af opmærksomhed, og de har masser af plads at boltre sig på.

Det er lang tid siden, vi sidst så Chimay, men vi kunne nu godt kende hende. Hun er lys, har meget grønne øjne, meget ensfarvede, er slank og elegant. Af temperament er hun meget imødekommende, måske er det Marrons åbne burmesersind, der har smittet af på hende. Da vi kom, lå de to katte tæt sammen på en sofa, og der bliv de da bare liggende. Vi kunne også sagtens løfte Chimay op og holde hende tæt ind til os. Hun er bare så sød! Og Marron er en rigtig gavstrik. Vi tog en del billeder, og der kommer nogle på siden, når vi får tid. Foreløbig er der en smagsprøve her.

Vores egne katte er endnu en gang blevet udstillet med et certifikat til begge som resultat. Sarantoya var også dommerens bedste russerhun, men det kan ikke ses nogen steder, for det var en hankat, der fik BIV. Hun er for resten blevet meget mere tilpas på udstillingerne, det er lige ved, at hun også står pænt på dommerbordet...
Lilit var egentlig kun meldt til i certifikatklassen, men den arrangerende klub havde også opført hende i veteranklassen. Da hun nu stod i katalogen, syntes vi, at så måtte hun også hellere blive bedømt i den klasse, og hun blev endnu en gang bedste korthårsveteran.


22. november 2005

Sarantoya med EC-kokarden


Sarantoya er blevet Europa Champion!
Hun fik det sidste certifikat på årets sidste udstilling i Hjallerup i søndags. På billedet er hun fotograferet hos Dorthe med JYRAK-kokarden. Desværre var der "udsolgt" af de store FIFe-kokarder, så den bliver eftersendt og kunne ikke komme med på billedet.

Der måtte 24 udstillinger til i voksenklasserne, før den fine titel kom i hus. Undervejs blev det til 
7 x BIV og en enkelt nominering. Tre gange måtte hun nøjes med EX.2, og den ene gang var det kuldsøster Salsa, hun tabte til.

Sarantoya fejrede dagen med - helt i modsætning til hvad hun plejer - at lade publikum beundre sig i buret det meste af dagen. Sædvanligvis gemmer hun sig under en hule, men ikke denne gang.

Lilit var også med og fik endnu et CAPE. Det var vi sådan set godt tilfredse med i betragtning af hendes nuværende vægtklasse. Det er utroligt, at det ikke er længere siden end foråret, hvor vi var bekymrede, fordi hun vejede for lidt...

31. december 2005

GODT NYTÅR til alle besøgende på siden!

Det skete i 1999....i 2000....i 2001....i 2002....i 2003....og i 2004