Ujiji og Uzuris dagbog

Sarantoya fik sit første kuld d. 10. og 11. november 2002. Faderen er Tanisjka's Blue Castello - eller til daglig Miró.

Der var igen kun to killinger, en hun og en han; vi er ved at være vant til små kuld. Hunkillingen var bestilt inden fødslen, men det trak ud med at finde det rigtige hjem til hankillingen. Heldigvis lykkedes det. Det var en ny oplevelse for os at sælge en 5 måneder gammel killing, men det gik smertefrit.

Som sædvanlig skrev vi om killingernes udvikling på vores nyhedsside. Notaterne er samlet her i killingernes dagbog.

16. november 2002

Se killingernes stamtavle

Den 10. november fødte Sarantoya en fin lille hunkilling, og dagen efter blev en hankilling forløst ved kejsersnit. Der var kun de to, så enten har scanningen, der viste mindst tre killinger, været upræcis, eller også er en killing blevet absorberet under graviditeten.

Denne gang er vi ikke i tvivl om killingernes køn, og de har fået navne: Hunkillingen hedder Ujiji og hankillingen hedder Uzuri. Det er swahili-navne. Ujiji er den afrikanske by, hvor Stanley fandt Livingstone i 1871. Uzuri betyder smuk, så det håber vi, kommer til at passe.
Efter de havde fået navne, fandt vi ud af, at Stanleys og Livingstones møde i Ujiji fandt sted præcis den 10. november. Det er da morsomt!

3. december 2002

Uzuri - 2 uger

Se de første billeder af killingerne


Lilit synes, killingerne er lige så meget hendes som Sarantoyas. Heldigvis vil Sarantoya gerne have, at hun er sammen med hende og killingerne - ellers ville vi have haft et problem. Det ser ud til at ærgre Lilit, at hun ikke også kan give mælk. Tit lægger hun sig med maven indbydende vist frem, og killingerne er også lidt interesserede, men ikke så lang tid.

Ofelia og Djingiz er venligt interesserede i de små. Djingiz er så småt begyndt at lege med dem, men det er nu mest Sarantoya, der leger rigtig vildt med dem.

22. december 2002

Ujiji Chimay

Så er der fotos af killingerne 4 uger gamle


I dag er killingerne 6 uger gamle, og de er bare noget så dejlige. De er for længst hoppet ud af kravlegården og huserer nu i hele værelset.
De er nogle små mønsterkillinger, som lærte både at spiser selv og at bruge grusbakken på det normerede tidspunkt.

Sarantoya nyder, at de er blevet større. Dels er der ikke så megen pasning for hende, og dels er de meget bedre at lege med. Lilit leger også med dem og minsandten også Djingiz en gang imellem. Han finder sig også i, at de lægger sig til at sove sammen med ham. Vi har ham mistænkt for ligefrem at nyde det. Også Ofelia tilbringer megen tid i killingeværelset, men hun nøjes med at kigge på.

Ujiji skal også hedde Chimay, for det skal hun kaldes i sit nye hjem.

4. februar 2003

Killingerne var til dyrlæge-tjek og den første vaccination i går. Begge blev fundet sunde og raske - og søde!


Der er nye fotos på vej, men vi er lidt ophængte i øjeblikket, så vi bruger vores fritid sammen med kattene og ikke sammen med computeren. 

18. februar 2003

Uzuri Hesseldal 6 uger gammel

Se billeder af de 5-6 uger gamle killinger


Uzuri og Ujiji Chimay bliver så store og frække. Især Uzuri, når det gælder at være fræk! 


Vi har aldrig haft nogle killinger, der var så udpræget han og hun, som disse to. Selv om Ujiji Chimay somme tider er lige så fræk som sin bror, så er hun andre gange utrolig blød og piget. Når hun løber rundt, har hun næsten altid halen krøllet op over ryggen, så vi kalder hende vores lille spidshund. Men det varer kun et par dage endnu, for om få dage flytter hun til sine nye ejere, Camilla og Martin.

Uzuri vejer næsten 2 kg nu. Han er langlemmet og med lang krop og hale. Og så er han stædig og lærer stadig nye unoder af Djingiz.

Langt om længe er der nye nye killingebilleder - fra dengang killingerne var 6 uger gamle!

26. februar 2003

Ujiji Chimay er flyttet, og hun vidste helt sikkert, at hun godt kendte Camilla og Martin. Hun skiftevis legede og hoppede op for at blive kælet for i de timer, vi var der for at aflevere hende. Da vi gik, lå hun og sov hos Martin.
Uzuri savner vist at lege med hende, men stort set har han taget det fint. Sarantoya var derimod inderlig tilfreds - hun har afsluttet opdragelse af de killinger!

6. marts 2003

Se killingebilleder fra årsskiftet


Lilit og Sarantoya har været til helbredstjeck og vaccination, og der var heldigvis ikke noget at bemærke. Uzuri var med for at blive revaccineret.


Uzuri er ikke blevet mindre fræk, og alle de voksne katte og vi mennesker forsøger at opdrage på ham. Dette har dog ikke den store effekt!

25. marts 2003

Uzuri blev udstillet i lørdags sammen med Lilit og Sarantoya. Han fik ex.2 efter en af sine små halvbrødre. Chimay var også med, og også hun fik en andenplads efter en af sine halvsøstre.

Uzuri opførte sig fint og så så sød ud i sit bur, men indtil nu har vi ikke hørt fra nogen publikummer, der kunne tænke sig at købe ham.

25. april 2003

Uzuri Hesseldal

Uzuri den formiddag, hvor han skulle flytte om aftenen


Nu er også Uzuri flyttet. Vi har haft en del henvendelser, men det har bare ikke før nu været det helt rigtige sted for ham. Til gengæld er vi nu helt sikre på, at han ikke kunne få det bedre nogen andre steder.


Det var en fornøjelse at overlade en så kærlig, sød og livlig killing som Uzuri til et nyt hjem. Det kan kun gå godt. Som sædvanlig er de voksne katte ligeglade - selv Djingiz, der har været så meget sammen med Uzuri, og Sarantoya er vist godt tilfreds med at få mere spillerum igen - men vi mennesker savner det lille, glade væsen. Vi har trods alt også levet sammen med ham i hele 5 måneder.

29. april 2003

Ujiji Chimay Hesseldal

Mange flere billeder af killingerne


Noget forsinket er killingernes fotoalbum ved at være færdigt. 


Til gengæld er der masser af billeder fra killingerne var 8 uger gamle - som på den lille smagsprøve til venstre - og til Ujiji Chimay flyttede hjemmefra 15 uger gammel.
 

Nu mangler der kun nogle fotos fra Uzuris to sidste måneder hos os, inden albummet er helt færdigt.

15. maj 2003

De sidste billeder af Uzuri hos os


Langt om længe er killingernes fotoalbum helt færdigt!