Sarantoyas killinger

Sarantoya fik to killinger i sit første kuld, en han og en hun. Vi bestemte meget hurtigt, at hunnen skulle hedde Ujiji og hannen Uzuri. Begge er afrikanske navne.
Den lille hunkilling var reserveret inden fødslen. Hendes nye ejere fik lov til at bestemme, at hun også skulle hedde Chimay, og det er det, hun bliver kaldt til daglig, efter hun er flyttet.


Ujiji Chimay

Det berømte billede af det berømte møde mellem Stanley og Livingstone


Da vi fik at vide, at Ujiji skulle kaldes Chimay i sit nye hjem, overvejede vi ganske kort, om killingerne skulle have C-navne i stedet for U-navne. 
Vi opgav det igen, fordi det næsten var skæbnebestemt, at den lille hunkilling skulle hedde Ujiji.

Ujiji er det sted i Afrika, hvor det berømte møde mellem Livingstone og Stanley fandt sted. Det vidste vi godt, da killingerne blev født. Hvad vi først fandt ud af et par dage senere var, at mødet fandt sted i 1871 den 10. november. Præcis samme dato som Ujiji Chimay blev født! 

Chimay er en by i Belgien. Det er også navnet på en berømt øl, der laves i et kloster i byen Chimay.


Uzuri

 


Uzuri var det første U-navn, vi skrev ind i vores navnebog. Det er swahili, og det betyder smukke dreng eller bare skønhed.

Vores Uzuri var, 5 måneder gammel, ikke så smuk endnu. Men faktisk lignede han Lilit en hel del, da hun var på samme alder, så vi håbede, han ligesom hende udviklede sig til en sand skønhed.

Nu - februar 2005 - er Uzuri (eller Zuri, som han bliver kaldt til daglig) godt 2 år og helt voksen, og faktisk er han blevet temmelig køn, selv om hans næse aldrig vil blive så lige som en russernæse bør være. Hans største force er en lækker kropstype og lang hale, og heldigvis er hans øjne blevet grønne. 


Tilbage til navnesiden