Kælenavne

Én ting er de navne, der står på dåbsattesten, stamtavlen, når det er katte, det drejer sig om, og en anden ting er alle kælenavnene. Og selvfølgelig har alle vores katte med årene fået forskellige kælenavne, selv om vi også kalder dem deres rigtige navne.


Bitsjka


Bitsjkas rigtige navn er Bitsjkova, men det forkortede vi til Bitsjka. Bitsjka blev tit til Bitser og i omtale: Bitseren. Men Bitsjka havde også andre navne.
Bitsjka var vældig god til at opdrage os, især Kirsten. Hvis vi ikke straks forstod, hvad hun ønskede af os, tog hun forskellige grovere metoder i brug, så som at lege torpedo på maven af os. Derfor hed hun også somme tider Bestemmova Kommandanskaja - hun var jo en russer!
Bitsjkalille blev hun også kaldt somme tider. Vi legede med dette navn efter princippet i "Tre små kinesere". På den måde blev Bitsjkalille til Butsjkulullu, senere forkortet til Lullu.
Når Bitsjka og Kirsten lå hjerte til hjerte og så hinanden i øjnene hed hun Lille Hjerte.


Ofelia


Ofelia havde en del kælenavne, som var afledt af hendes navn. Feli var det mest brugte, men hun hed også Feline og Felimus og Offeline eller bare Offe.
Dorthe kaldte hende også Futte og Pjoske.


Djingiz

Djingiz' valgsprog


Djingiz var utrolig glad for mad, og det gav ham et par ekstra navne. Da han var yngre, slikkede han undertiden sin madskål i en grad, så han var lige ved at slikke også den i sig. Det gav ham navnet Averell Hesseldal (se tegneserien Dalton-brødrene i Mexico). 
Han er også blevet kaldt Hoover (støvsuger) Hesseldal.
Vi kender flere andre katte, der bliver kaldt Kaptajn et-eller-andet, så Djingiz blev selvfølgelig til Kaptajn Vom.
Han havde en anselig størrelse, så han blev også kaldt Big D ligesom en u-båd i en af vores yndlingsfilm "Jagten på Røde Oktober" - og ligesom den kendte golfspiller Darren Clarke.
På sine gamle dage fik han navnet "The fat controller" - efter Andy Dalziel i krimierne om Dalziel & Pascoe. Da Bitsjka og Ofelia levede, fik Djingiz ikke lov til at bestemme noget som helst, men Lilit og Sarantoya forgudede ham, så han måtte gerne bestemme for dem, og faktisk var det ikke så tit, han havde lyst til at bestemme noget, så han fik som regel også sin vilje over for vi mennesker.
Djingiz blev somme tider til Djingizen eller Djinguzen (med tryk på den midterste stavelse), men hans allermest benyttede kælenavn var Lillegut - han var da i hvert fald mindre end os mennesker.


Lilit


Lilit fik hurtigt nogle kælenavne, der stort set alle udsprang af, at hun var ikke bare den yngste, men også den mindste af vores katte: Lillemus, Bitte, Lilletøs, Lilletus eller Tusse. Nu er hun hverken den yngste eller mindste mere, men kælenavnene har hun endnu.
Det allerførste kælenavn fik hun kort efter, at hun var flyttet ind hos os. Djingiz blev hurtigt hendes store idol, hun fulgte ham i hælene og var stort set altid, hvor han var. Derfor kaldte vi hende Satellilit.
Men ellers er vi så tilfredse med Lilits navn, at hun faktisk mest bliver kaldt sit rigtige navn.


Sarantoya


Sarantoya er åbenbart et vanskeligt navn for mange. Til vores store fortrydelse synes adskillige af vores venner, at det lyder som scientology. De bør have deres ører renset! Men det er da et lidt langt navn, og vi forkorter det tit til Toya eller Toysen. 
På grund af hendes stemmepragt sker det også, at vi kalder hende skærebrænderen


Tilbage til navnesiden