Det skete i 1999


September 1999

Vi havde planlagt, at Lilit skulle parres i august - men hun har ikke været i løbetid siden foråret, så der er endnu ikke killinger i vente.

Da hun nu ikke var i lykkelige omstændigheder, meldte vi hende til udstilling i Horsens i begyndelsen af september. Hun opførte sig som sædvanlig eksemplarisk og fik sit første CACIB. Publikum er begyndt at beundre hendes øjenfarve - dejligt !


9. oktober 1999

Jelim på udstilling

Jelim Malenkij


Lilit har nu været i løbetid igen, og hun har også haft besøg af sin forlovede. Desværre syntes de to katte ikke om det arrangerede ægteskab, og de blev slet ikke venner - endsige noget mere.
Vi ærgrer os meget, for vi syntes vældig godt om hankatten, Jelim Malenkij. Han har et smukt hovede med en dejlig bredde, en god øjenfarve, en meget fin kropstype og flotte høje ben.
Vi er gået i tænkeboks med hensyn til, om vi vil prøve en gang til med Jelim, eller om vi vil se, om det går bedre med en anden hankat.

18. oktober 1999

Vi tog Lilit med på hobbyudstilling d. 16. oktober. Noget af tiden gemte hun sig bag sin hule, men vi forsøger at lære hende, at hun skal ligge i hulen, så publikum kan se hende. Og det gjorde hun da også det meste af tiden.

21. oktober 1999

Ofelia og Djingiz bliver bedre og bedre venner igen. Djingiz vil stadig godt drille Ofelia ind imellem, men Ofelia bliver ikke mere så ophidset. Det er også dumt af Djingiz, for han ææælsker, når Ofelia slikker ham på hovedet. Det sker heldigvis tiere og tiere. De leger dog stadig ikke sammen, som de gjorde, før Lilit flyttede ind.

26. oktober 1999

Opiom De La Mer De Kara

 

 

 

Opiom knap 1 år gammel fotograferet i juli 1999


Lilit har endnu en gang været i løbetid, og denne gang prøvede vi med en anden hankat, Opiom De La Mer De Kara. Han er fransk opdrættet, men bor i Danmark.
Lilit var alt andet end begejstret og ville heller ikke denne gang vide af den udvalgte. Hun levede i denne situation helt op til sit heksenavn. Opiom viste dog sit franske temperament, han sang og kurrede, og efter meget lang tid blev Lilit besejret.
Opiom er måske ikke helt så meget vores type russer, som Jelim er. Han har imidlertid mange gode egenskaber. Det betyder mest for os, at han har et kønt hovede med en fin bredde og meget kønne øjne med en fin facon og en god ensartet grøn farve. Han er en ret lille hankat, og der er bestemt ikke siamtype over ham. Vi kunne godt have ønsket, at han var lidt større og havde lidt højere ben. Hans pels har en fin kvalitet. Den er lidt for lys til vores smag, men med et godt sølvskær.
Vi håber meget, der kommer et resultat, for der kan ikke blive noget nyt forsøg: Opiom flytter til Finland om et par uger.

14. november 1999

Det ser ud til, at Lilit er gravid. Hvis ikke er hun falsk gravid. Hun har spist godt, næsten siden Opiom tog hjem. Hun er ikke kommet i løbetid igen. Og der er afgjort "lys i lygterne", som en af vores venner udtrykker det.

Ofelia og Djingiz har været til deres årlige helbredscheck og vaccination.
Vi vidste ikke, om vi ville have Ofelia vaccineret. De sidste par gange er hun blevet syg efter vaccinationen med godt et døgn med feberrystelser og manglende appetit. Vores dyrlæge ville imidlertid putte noget i vaccinen, som skulle tage disse symptomer. Det gik også helt fint det første døgn efter vaccinationen, og vi havde ringet til dyrlægen og sagt, at alt var OK. Knap nok var det gjort, før Ofelia nægtede at spise. Nu kender vi jo vores kat, så vi serverede noget specielt lækkert for hende (kyllingebryst kogt med hvidløg), og det gled ned, men helt i orden var hun nu ikke i ca. et døgn. Det var dog ikke nær så slemt som de foregående år, og nu er hun igen helt sig selv.
Djingiz skal have foretaget en tandrensning. Vi har ellers prøvet at holde hans tandsten nede ved regelmæssigt at rense hans tænder, men nu går den ikke længere. Forrige gang, han fik foretaget en tandrensning, var, da han blev kastreret for 8 år siden. Ofelias tænder er fine, men hun spiser også Prescription TD, og det virker godt på hende, for før i tiden fik hun også lidt tandsten. Dog ikke værre end at det kunne holdes nede.
Desværre hjælper det ikke at give Djingiz TD. Han sluger dem hele!


4. december 1999

Opiom på besøg hos Lilit

 

 

 

 

 

 

Opiom på besøg


Lilit er nu begyndt at lægge sig ud. Ikke så meget, men det kan ses. Hun spiser også stadig mere end sædvanligt. Somme tider lægger hun sig og viser sin mave frem, men det gjorde hun vist også, før hun blev gravid...

Vi har fået fremkaldt billederne, vi tog, da Opiom var på besøg. Heldigvis er der nogle, der er gode. Da billedet t.v. blev taget, var Lilit og Opiom blevet gode venner, faktisk var Lilit mere interesseret i Opiom end omvendt. Opiom var næsten mere interesseret i at blive kælet for af os mennesker end i at blive tilbedt af Lilit.

Vi var glade for, at han også havde tid til at stille til fotografering.


17. december 1999

Lilit er gravid

Vores gravide Lilit
- det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det.....


Det klæder Lilit vældig godt at være gravid, hun har en smuk runding under bugen og ligner ellers sig selv. Da Ofelia var gravid lignede hun en dinosaurus, og Bitsjka havde en kæmpestor, meget flot og samlet mave.

Lilits mave ligner Bitsjkas, men er ikke nær så stor. Vi gætter på 2 killinger, men vi tager gerne mod flere. Derimod vil vi helst ikke nøjes med kun 1. Det er bedst for alle killinger at vokse op med søskende, synes vi.

28. december 1999 HURRA - Lilit er nedkommet med 2 fine killinger, begge hanner. Det blev en lidt kompliceret fødsel, men vi undgik dog kejsersnit, og vi er lykkelige for, at der var mere end 1 killing.
Mor og killinger ser ud til at trives fint, men som mange førstegangsfødende ser Lilit ud til at kede sig lidt, og hun vil helst have selskab hele tiden - det er der vel egentlig ikke noget at sige til.

Tilbage til nyhedssiden