Sidste nyt

ANDRE OPDATEREDE SIDER :

24.03.2008: Nye billeder (mange!) i Lilits fotoalbum 

31. december 2008

Dagbogen er unægteligt blevet sørgeligt forsømt i år. Det er ikke, fordi vi har mistet interessen for kattene, men vi har nok mistet interessen for alt det udenoms - som for eksempel markedsføring af racen og stamnavnet - og herunder også hjemmesiden.

I sidste halvdel af 2008 er der sket både godt og skidt med hensyn til kattene. Det værste er, at Lilit har haft en del urinvejsbesvær. Hun havde åbenbart rigtig mange struvitter i urinen, og på et tidspunkt var det så slemt, at der også var blod i urinen. Hun lever nu at urinvejsdiæt, men på trods af dette er problemet ikke fuldstændig løst. 

At Lilit helbredsmæssigt ikke har været helt på toppen, har sikkert været en medvirkende årsag til, at kattene er blevet uvenner. Det er sket før, hvor de rimelig hurtigt er blevet gode venner igen, men denne gang tager det altså lang tid - hvis de da nogen sinde bliver gode venner igen.

Vi har forsøgt forskellige løsningsmodeller - bl.a. har de været med os på hotel, og da var der overhovedet ingen problemer, men da vi kom hjem var det øjeblikkeligt det samme igen. Vi får se, hvordan det går i fremtiden.

En positiv ting er, at Sarantoyas allergi helt sikkert er i aftagende, og hun har næsten ingen bare pletter i pelsen mere. Vi krydser fingre for, at det fortsætter.

GODT NYTÅR TIL ALLE!


5. juni 2008

Chimay maj 2008


Så har vi også besøgt Sarantoyas datter Chimay. Ligesom Zoogin er hun flyttet, siden sidst vi besøgte hende. Hun bor nu i Rørvig, selvfølgelig sammen med burmeseren Marron og sine mennesker.

Hun og Marron har minsandten også eget værelse! Samt adgang til resten af huset. Man må sige, det er nogle superforkælede katte, vi har solgt. 

Vi kunne sagtens se, at Chimay ligner Sarantoya af udseende; da Sarantoya var en ung og slank kat vel at mærke, for Chimay er særdeles slank. Til gengæld har hun et helt andet temperament end Sarantoyas lidt krævende og larmende. Chimay virker lige så blid, som hun ser ud, men hun kan godt sige fra over for Marron, hvis der er noget, der ikke passer hende, men de to katte er i øvrigt vældig gode venner, der tit ligger tæt op ad hinanden.

Chimay og hendes bror Uzuri ligner slet ikke hinanden - men de ligner begge to Sarantoya, bare på hver sin måde. Chimay i udseendet, Uzuri temperamentsmæssigt, men slet ikke i det ydre. Det gør så også, at de to søskende er vidt forskellige - sjovt!


15. april 2008

Zoogin på terrassen


Vi har været på besøg hos Lilits søn Zoogin og hans mennesker. Det er alt for lang tid siden, vi sidst besøgte dem, og Zoogin er nu 8 år gammel, men heldigvis ligner han helt sig selv: Lang, højbenet, slank og lækker. Han er faktisk for et godt stykke tid siden flyttet sammen med sine mennesker til et dejligt hus ved stranden nær Gilleleje.

Han kunne simpelthen ikke have det bedre. Er højt elsket og forkælet. Og så har han eget værelse - men har da også adgang til resten af huset og til haven, hvilket han - som man kan se på billedet - nyder i fulde drag. Han har altid været en stor fuglefænger. Blandt hans fangster er både due og papegøje (som han i øvrigt hverken spiste eller slog ihjel, men det var nu nok, fordi den blev taget fra ham), og der står selvfølgelig også mus på menuen. Og vådmad - tørkost rører han ikke, og det var vist det eneste, hans ejere var lidt utilfredse med.

Zoogin har altid været en meget venlig og imødekommende kat, og det er han stadig. Vi er meget imponerede af, at hans menneskenabo, der passer ham, når hans mennesker ikke er hjemme, uden videre har renset hans tænder. Det er da flot!


28. marts 2008

Katten på spisepladsen


I påsken var kattene med os en uge i Göteborg - efter det obligatoriske besøg hos dyrlægen for at få proppet en ormekurspille i halsen.

Vi boede i en lille, men god, lejlighed midt i byen, og kattene faldt som sædvanligt hurtigt til. Spisepladsen fandt de selvfølgelig lynhurtigt. Men det bedste var dog, at der var en slags forskudte køjesenge med en fin stige op til den øverste. Og hvor mon kattenes yndligsopholdssted var? Jo, selvfølgelig i den øverste seng og gerne med udsigt ud over lokaliteterne. Det fik vi et par gode billeder af. Naturligvis kommer de med tiden i deres fotoalbums, foreløbig er her et enkelt billede af begge katte på spisebordet.


13. februar 2008


Det har været tid for kattenes årlige helbredstjek efter et år uden et eneste dyrlægebesøg.
 
Vi syntes, at Lilit skulle undersøges ekstra grundigt. Dels er hun jo blevet 10 år siden sidste gang, og dels er hun begyndt at drikke en masse vand. Det begyndte hun på samtidig med, at hun ikke længere var interesseret i agurker, så vi var nu ikke videre bekymrede - også fordi hun er glad og tilfreds og bestemt ikke ser ud til at være syg. Men for en sikkerheds skyld blev der taget en blodprøve til undersøgelse af alt muligt.

Til vores store glæde var samtlige tal flotte: Lilit er en sund og rask 10-årig - og Sarantoya er en sund og rask 7-årig lige bortset fra allergien. Begge katte blev rost for deres fine tænder, men denne gang indrømmede dyrlægen, at Sarantoyas vægt er i overkanten. Vi må motionere hende endnu mere!


17. januar 2008


Trofaste læsere af vores nyt-spalte vil vide, at Sarantoya er såvel klog som madglad. Det har vi i et stykke tid udnyttet i forbindelse med hendes måltider. 
Vi kaster simpelthen hendes tørkoster rundt omkring i stuen og køkkenet - én efter én. Sarantoya løber efter dem og synes, det er vældig morsomt, og så får hun samtidig lidt motion. Vi er udmærket klar over, hvornår hun er ved at være træt af legen, for så spadserer hun i stedet for at løbe. Så får hun resten af sin mad i en foderbold, som hun bruger lang tid på at trille rundt for at få tømt. Hun er blevet så glad for at blive affodret på den måde, at hvis vi har lidt travlt og forsøger at spise hende af med mad i hendes skål i stedet, så stiller hun sig an på gulvet i en meget sigende positur: Skal vi ikke lege nu?

Hun har brug for motionen, for hun er ikke blevet tyndere - tværtimod! Hun er lidt undskyldt, hun har stadig allergi-problemer, og får ind imellem en pillekur, som ud over at få hende til at slikke sig mindre har den kedelige bivirkning, at hun får større appetit. 

Alt i alt betyder det også, at hun ikke er i udstillingsform, og det bliver hun måske aldrig igen. Samtidig har dommernes smag, når det drejer sig om russere, ændret sig en hel del, og selv om Sarantoya var i form, så ville hun nok alligevel ikke blive den store succes mere. Ydermere er vi vist selv kørt lidt træt i udstillinger. De er hverken så hyggelige eller så spændende som før i tiden, synes vi. Sidste år var vi ikke til en eneste udstilling, hverken med eller uden katte, og vi savnede det ikke noget videre, men nød tværtimod den tid, vi fik til overs til andet. Med andre ord: Heller ikke i 2008 skal man forvente nye udstillingsresultater fra vores katte.

Det skete i 1999...i 2000...i 2001...i 2002...i 2003...i 2004...i 2005...i 2006...og i 2007