Det skete i 2003

21. januar 2003 På grund af pladsmangel er vi flyttet til et nyt webhotel. Vi håber, det virker nu, så der snart kan komme nye killingebilleder på.

Januar - april 2003

 

Killingernes dagbogKillingernes fotoalbum

 

Ujiji Chimay og Uzuri

 


Sarantoyas killinger Ujiji Chimay og Uzuri fyldte det meste af vores hverdag, indtil de flyttede til deres nye ejere. Ujiji Chimay flyttede i februar, og Uzuri blev hos os helt til april.

Killingerne var meget forskellige, både i temperament og i udseende; begge så dog heldigvis ud til at blive lige så sociale som både Sarantoya og Lilit er. 
Ujiji Chimay var en meget feminin lille killing. Af udseende så hun ud til at blive lige så fin og yndefuld som sin mor, men selv om hun somme tider var lige så fræk som killinger skal være, så var hun også meget blid og blød.
Uzuri derimod havde fuldstændig samme aktivitetsniveau som sin vilde mor. Der var bare gang i den hele tiden. Han er ikke den kønneste killing, vi har opdrættet, og faktisk synes vi ikke han ligner hverken sin mor eller sin far. Han er lang og langlemmet, og hans hoved er lidt for smalt. Hans øjenfarve så ikke nær så lovende ud som Ujiji Chimays, heller ikke da vi afleverede ham til hans nye ejer. Men han var utrolig kærlig, og det var lidt svært at skulle skilles fra ham.

Alle vores egne katte var glade for killingerne. Lilit troede vist, at hun også var deres mor, og hun og Sarantoya deltog på lige fod i pasning og opdragelse. Djingiz og Uzuri udviklede et særligt fællesskab, måske fordi de var de eneste hankønsvæsner i huset. Djingiz var uden tvivl et stort idol for Uzuri, og blandt andet lærte Uzuri unoder så som at hugge af de andres mad af Djingiz. Selv Ofelia var lidt interesseret i killingerne, men lege med dem - nej tak!

Det var to små mønsterkillinger, vi havde. De lærte at spise selv og at bruge bakken uden problemer, og der var overhovedet ingen sundhedsmæssige problemer.

4. februar 2003

Killingerne var til dyrlæge-tjek og den første vaccination i går. Begge blev fundet sunde og raske - og søde!

Djingiz var med til kontrolvejning. Han har tabt sig pænt siden sidste vejning, så det har hjulpet godt, at vi prøver at holde igen på hans fødeindtag.


26. februar 2003

Ofelia - 15½ år gammel

Ofelia bare 10 dage før hun døde

 


Så gik den ikke længere med Ofelia. Hun var blevet meget tynd, og nogle dage spiste hun ikke ret meget. Efter en nat, hvor hun havde det rigtig dårligt, tog vi beslutningen: Nu var det på tide at tage afsked med hende. 

Det foregik fint og roligt hos dyrlægen, hvor hun var vant til at komme. Hun kom med hjem, så de andre katte kunne sige farvel til hende. De snuste alle til hende og vidste vist godt, hvad der var sket. I hvert fald har de ikke ledt efter hende.

Nu er hun blevet begravet på dyregravpladsen, hvor både hendes mor og datter og flere andre katte, vi har kendt, allerede ligger.

Hun har været en dejlig kat, den første der har boet hele sit liv hos os. Vi har delt 15 år, 7 måneder og 20 dage med hende, så det kan ikke undgås, at hun efterlader et tomrum. 

Ujiji Chimay er flyttet, og hun vidste helt sikkert, at hun godt kendte Camilla og Martin. Hun skiftevis legede og hoppede op for at blive kælet for i de timer, vi var der for at aflevere hende. Da vi gik, lå hun og sov hos Martin.
Uzuri savner vist at lege med hende, men stort set har han taget det fint. Sarantoya var derimod inderlig tilfreds - hun har afsluttet opdragelse af de killinger!


6. marts 2003

 

 


Lilit og Sarantoya har været til helbredstjeck og vaccination, og der var heldigvis ikke noget at bemærke. Uzuri var med for at blive revaccineret.

Vi har nu selv bemærket, at Lilit er blevet noget rund. Sterilisation og den killingemad, hun sneg sig til at få, da killingerne var små, er i fællesskab skyld i miseren. Nu er hun på afmålt kost, og det går rimeligt, men vi kan ikke se noget resultat endnu. Vi håber, at man snart kan se det på hende, for hun skal udstilles sidst på måneden.

Uzuri er ikke blevet mindre fræk, og alle de voksne katte og vi mennesker forsøger at opdrage på ham. Dette har heller ikke den store effekt!


25. marts 2003

Lilit, Sarantoya og Uzuri blev udstillet i lørdags. Sarantoya fik sit første CACIB, og Uzuri fik ex.2 efter en af sine små halvbrødre. Chimay var også med, og også hun fik en andenplads efter en af sine halvsøstre.

Det gik bedst for Lilit. Hun fik sit første CAP og blev også nomineret. Ved nomineringen slog hun flere andre kastrat-hunner. Hun vandt nu ikke på scenen, men vi synes, det var flot alligevel.

Uzuri opførte sig fint og så så sød ud i sit bur, men indtil nu har vi ikke hørt fra nogen publikummer, der kunne tænke sig at købe ham.


25. april 2003

Uzuri Hesseldal

Uzuri den formiddag, hvor han skulle flytte om aftenen


Nu er også Uzuri flyttet. Vi har haft en del henvendelser, men det har bare ikke før nu været det helt rigtige sted for ham. Til gengæld er vi nu helt sikre på, at han ikke kunne få det bedre nogen andre steder.

Det var en fornøjelse at overlade en så kærlig, sød og livlig killing som Uzuri til et nyt hjem. Det kan kun gå godt. Som sædvanlig er de voksne katte ligeglade - selv Djingiz, der har været så meget sammen med Uzuri, og Sarantoya er vist godt tilfreds med at få mere spillerum igen - men vi mennesker savner det lille, glade væsen. Vi har trods alt også levet sammen med ham i hele 5 måneder.

For knap en uge siden blev Lilit og Sarantoya igen udstillet. Begge fik certifikat, og nu skal Sarantoya have et udenlandsk certifikat, inden hun igen kan udstilles i Danmark.


15. maj 2003

 


Sarantoya nyder meget, at hun igen er den yngste her. Hun leger meget, både tagfat med Lilit og med os og med de elskede fiskestænger. Ind imellem leger hun også selv.

Hun skal snart til dyrlæge for at få taget en test for at tjekke om hendes rabies-vaccination er ok. Bagtanken er udstilling i Sverige eller Norge. Djingiz skal med til et ekstra helbredseftersyn. Han er jo en ældre herre efterhånden.

30. maj 2003

Marron og Chimay

Foto: Camilla Evendorf og Martin Nørby

 


For 1½ uge siden besøgte vi Chimay og hendes ejere og Chimays nye legekammerat. 
Det er en brun burmeserhan, lidt yngre end Chimay. Han hedder Marron, hvilket er fransk og betyder kastanje. 
Marron flyttede ind i begyndelsen af maj. Selvfølgelig skulle Chimay først se ham lidt an, men der gik ikke mere end et døgns tid, inden han var accepteret, og nu er de, som man kan se på billedet rigtig gode venner.

Vi fik en cd med masser af billeder med hjem, så der kommer nok flere i killingernes album hen ad vejen.

Djingiz har ikke, som vi frygtede, forhøjet stofskifte. Hans tal ligger dog i toppen af normalområdet, og det har de nok ikke gjort før. Det var for tidligt at tjekke Sarantoyas rabies-vaccination, så nu kan det ikke nås med den planlagte udstilling i Norge. Vi må lave nye planer.


1. juni 2003

Zuri på jagt efter fjerkosten

Zuri forsøger at fiske fjerkosten ud fra gemmestedet i kommoden.
Foto: Yrsa Andersen


I går fik vi brev - og billeder - fra Yrsa og Uzuri. De har boet sammen i 5 uger nu og er for alvor ved at vænne sig til hinandens selskab, fortæller Yrsa.

Det har nok af flere grunde været lidt vanskeligere for Uzuri at flytte end for Chimay. Dels var han ældre, og dels er der kun ét menneske til at dække hans store legebehov, i hans nye hjem.

Endelig kendte Chimay sine nye ejere, før hun flyttede; de havde været her en del gange under opvæksten. Vi tror, det betyder rigtig meget med nogle besøg, så killingen ikke synes, den kommer til nogle helt fremmede. I Yrsas tilfælde var det bare først aktuelt med Uzuri, da han allerede var 5 måneder, så han var gammel nok til at flytte efter bare et enkelt besøg. 

Nu har Zuri, som han hedder nu, heldigvis helt accepteret Yrsa som sit nye menneske - det skulle også lige passe andet! Han bliver garanteret godt forkælet.


17. juni 2003

I dag er det Djingiz' 14 års fødselsdag. Han er blevet forkælet med den fødselsdagsmenu, vi plejede at lave, når Ofelia havde fødselsdag: karbonader og grønne bønner. Han så ud til at være godt tilfreds med sin mini-karbonade i stedet for den sædvanlige tørkost.

17. juli 2003

Sarantoyas rabies-vaccination er blevet testet, og den er ok, så nu er vi parat til at udstille hende i Sverige og Norge. Vi har nu ikke nogen aktuelle planer.

9. august 2003

Vi har endelig fået besøgt Zuri og Yrsa. Zuri udvikler sig fint, han er selvfølgelig vokset, og det første vi lagde mærke til var, at han stadig er så flot harmonisk. Han har fået mere bredde i hovedet, hvilket afgjort klæder ham, men hans øjenfarve er på nuværende tidspunkt ikke noget at prale af.
Desværre havde vi kun husket det ene fotoapparat, og det havde vi glemt at få ladet op! Så nul billeder fra besøget.

Vores egne katte er ret prægede af sommervarmen. De plejer at sove meget, men i disse dage sover de ekstremt meget.

14. august 2003

Rathcke's Chlopies Elf

Elvis poserer for os


I vores ferie har vi været en tur på Sydfyn, bl.a. for at aflægge visit hos Salsa, Elvis og deres mennesker.

Vi havde en hyggelig aften, og både Elvis og Salsa lod sig beskue. Elvis mest, men også Salsa, og hun og Sarantoya ligner bare hinanden så meget. De har samme størrelse og kropstype, samme kønne øjne og samme udtryk, samme pelskvalitet, dog er Salsas nok en anelse lysere. 

Elvis lignede sig selv. Han har beholdt sin flotte figur også efter at han ikke er fertil mere. Godt han blev far til et kuld hos os!

Denne gang havde vi husket fotoapparaterne, og vi fik flere gode billeder af Elvis samt et enkelt brugbart af Salsa. Sædvanligvis vil hun godt hilse på gæster, men vi måtte altså ikke komme for tæt på. Hun var nok bange for, at vi ville tage hende med igen! Det kunne vi selvfølgelig også godt have lyst til, så lækker som hun er, men der er ingen tvivl om, at hun har det som en dronning i Svendborg, og hun har ikke den mindste lyst til at flytte derfra igen.


25. august 2003

Djingiz Hesseldal

Djingiz i ferielejligheden, men på sit eget medbragte tæppe


Vi og alle kattene har været nogle dage på ferie i Nordtyskland, hvor vi boede i en stor og fin ferielejlighed. Alle kattene syntes godt om at være i lejligheden, men især Djingiz følte sig straks hjemme. Han syntes måske, det var rart at se nye omgivelser.

Sarantoya var mere på arbejde end på ferie, for hun blev udstillet to dage. Det gik fint. Første dag fik hun CACIB og blev International Champion, anden dag fik hun det første CAGCIB og blev ydermere BIV og nomineret. Til vores udelte fornøjelse var en af grundene til, at hun fik BIV, hendes fine øjenfarve.
Nu kan hun igen udstilles i Danmark - også på verdensudstillingen i København i november.

20. oktober 2003

Egentlig er der ikke meget nyt, men Lilit har dog fået foretaget nogle allergi-tests. I perioder klør hun sig en del, og det havde vi håbet at kunne undgå med et vaccinationsprogram, men desværre gav testerne ikke noget brugbart resultat.

Lige nu er kløen ikke slem, men vi afprøver alligevel et allergi-foder. Hun bryder sig ikke meget om det, så måske må vi opgive det igen.

8. november 2003

Lilit i sommerhuset

Lilit i et af sommerhusets vinduer


Sarantoya er et tusindben! I hvert fald fik hun at vide af dommeren på Verdensudstillingen i København, at hun har 1000 ben. Hun fik også at vide, at hun er en meget venlig kat. Det er rigtigt nok, hun er en sprællefis og kan ikke lide at stå på glatte dommerborde. Heller ikke selv om vi har forsøgt at træne med hende.

Vi er hjemme igen efter en uge i sommerhus i forbindelse med udstillingen. Det har været en herlig uge, hvor vi har set mange af vores kattevenner - i sommerhuset, hvor vi på et tidspunkt var 6 mennesker og 6 katte, på udstillingen og på besøg hos venner.

Som sædvanlig var alle vores katte med, og som sædvanlig nød de det - dog mest, når der ikke var gæster. 

På udstillingen blev der udstillet knap 1400 katte. Heraf var der 16 russere fra Danmark, Sverige, Finland, Holland, Østrig og Spanien. Sarantoya fik sit andet CAGCIB og var mellem de 4 katte, der skulle slås om BIVet. Det gik til hendes kusine Limelight's Kia, så det blev i familien.

3. december 2003

Zarin Lilit


Lilit var så venlig at sidde fotomodel en dag, hvor lyset på hende var rigtig godt, og dette kombineret med vores ret nye flash gav en hel række fine billeder. Der var både portrætter af hende og billeder af hende i hel figur. Foreløbig er der kommet to i hendes galleri, og måske kommer der flere senere.

Hun spiser stadig - noget modvilligt - et lavallergi foder. Vi skal passe meget på, at hun ikke hugger af Sarantoyas mad, så hele forsøget bliver ødelagt. Da vi var på ferie, lykkedes det ikke for os at holde hende fra den sædvanlige og åbenbart mere velsmagende mad, så vi måtte begynde forfra, da vi kom hjem.
Vi er ikke helt overbevist om, at lavallergi foderet hjælper, men hun skal gå perioden ud. Så må vi se, om der er nogen tydelig forskel, når hun går tilbage på almindelig kost igen.

15. december 2003


Den 11. blev Lilit 6 år. Tænk at vores lille tøs er veteran i udstillingssammenhæng!

Djingiz har været til sit årlige helbredstjek. Han er igen blevet lidt for tyk, men det er mere, fordi han ikke motionerer, end fordi han spiser for meget. Vi må prøve at opfordre ham til mere bevægelse.

26. december 2003

Sarantoya Hesseldal


Vi fejrede Sarantoyas fødselsdag sammen med julen den 24. Hun er på trods af sine 3 år stadig meget killingeagtig i sin adfærd, pjattet og legesyg. Dejligt!

Fotoet er godt nok ikke fra hendes fødselsdag, men der er i hvert fald fra 2003 - og der mangler et billede af Sarantoya på denne side.


GODT 2004 til alle gæster på vores side!

Det skete i 1999....i 2000....i 2001....i 2002