Det skete i 2000


28. december 1999

 


HURRA - Lilit er nedkommet med 2 fine killinger, begge hanner. Det blev en lidt kompliceret fødsel, men vi undgik dog kejsersnit, og vi er lykkelige for, at der var mere end 1 killing.
Mor og killinger ser ud til at trives fint, men som mange førstegangsfødende ser Lilit ud til at kede sig lidt, og hun vil helst have selskab hele tiden - det er der vel egentlig ikke noget at sige til.

Januar - marts 2000

 


Se killingernes dagbog

Se fotos af killingerne


Zenit til venstre og Zoogin 3 uger gamle

Se killingernes stamtavle


Disse måneder drejede alt - næsten - sig om killingerne, selv om vi forsøgte  ikke at forsømme Ofelia og Djingiz alt for meget. Lilit blev efter den første uges tid meget glad for sine børn, men hun ville hellere lege med dem end pusle om dem. Og da de var blevet 12-13 uger, syntes Lilit, at nu behøvede hun slet ikke at passe dem mere, men de var stadig gode at lege med.

Killingerne kom til at hedde Zenit og Zoogin. Efter 3-4 uger fik vi mistanke om, at Zenit var en hun, og efterhånden blev mistanken til vished. Til alt held ville de nye ejere godt have en hun i stedet for en han.

Vi var meget tilfredse med killingerne, både temperamentsmæssigt og udseendemæssigt. Både Zenit og Zoogin var meget kærlige, åbne og imødekommende killinger. Siden vi sidst havde killinger for over 10 år siden, har vi fået ny viden om killingers opvækst og adfærd, og derfor havde vi i hele opvækstperioden og især i 3-7 ugers alderen mange gæster. Killingerne skulle ikke bare håndteres af os, men af mange forskellige mennesker. Det ser ud til, at socialiseringen lykkedes fint, og samtidig har de nok arvet noget af deres fars meget åbne (og ikke helt russer-karakteristiske) temperament. Det bliver spændende at se, hvordan de bliver som voksne.

Udseendemæssigt ligner Zenit sin mor meget. Hun har arvet hendes lange og slanke kropstype og øjen- og ørefacon, men hendes øjenfarve ser meget lovende ud, og det gjorde Lilits bestemt ikke, da hun var en lille killing. Zoogin har flere lighedspunkter med sin far. Bl.a. ser han ud til at blive lidt kortere i kroppen end Zenit, og han har også arvet sin fars kønne øjenfacon. Farven ser grumset ud. Vi håber, den udvikler sig lige så fint som Lilits. Begge killinger så ud til at få en fin pelskvalitet og en pelsfarve, der er lysere end Lilits, men ikke så lys som Opioms.

Alt i alt var det et ukompliceret kuld - der var jo også kun to killinger. Vi er "vant" til større kuld. Tiden gik alt for hurtigt, og vi overvejer alvorligt at lade Lilit får endnu et kuld.


9. april 2000

Det er nu godt to uger siden, Zenit blev afleveret og godt en uge siden, Zoogin blev hentet. Begge har for længst indtaget deres nye hjem.
Der er blevet noget stille her. Vi mennesker savner killingerne, men kattene ser ikke ud til at savne dem. Tværtimod er Ofelia og Djingiz vist glade for igen at have fået mere spillerum. Ikke engang Lilit synes at savne killingerne, kun mangler hun af og til nogen at lege meget vildt med. De to "gamle" kan i modsætning til killingerne ikke helt honorere hendes ønsker om, hvor tit der skal leges vildt.

24. april 2000

Klik på billedet for at se det større


Zenit på udstilling i påskeudstyr
Foto:
Anne Merete Ebbesen

Den 22. april var vi til udstilling i Ribe med Lilit, der fik endnu et CACIB, så nu skal hun til udlandet, inden hun igen kan udstilles i Danmark.
Zenit var også med, og hun blev minsandten BIS killing. Det er da en flot start! Anne Merete har prøvet det før, hendes første russer Musen (Matrjoschka's Magnum) blev BIS killing hele to gange for 13 år siden. 3-årige Laura Feline viste stolt Zenits pokal og den drillepind, hun også vandt, frem og erklærede: "Det har mig og Zenit vundet".

Djingiz fik for godt en uge siden renset tænder. Narkosen var noget hård ved ham, selv om det var en meget mild narkose, men russere er tit meget følsomme over for narkose, og det gælder åbenbart også Djingiz.
Vi håber, at det ikke bliver nødvendigt at gentage tandrensningen. Han får nu dagligt 1 eller 2 af de tørkoster til hunde, der skulle forebygge tandsten. Dem, der er beregnet til katte, sluger han hele, så de gør ingen gavn på den måde.


15. maj 2000

Klik på billedet for at se det større

Zoogin i haven
Foto: Liza Balle


Vi har fået et dejligt langt brev - OG BILLEDER ! - fra Zoogin og hans familie.
Han har det fint og har allerede oplevet en masse. Han er blevet døbt ved en større fest og har stiftet bekendtskab med en humlebi i vindueskarmen. Han har også været med på tur fra Tønder til København, og han klarede både turen og at bo et fremmed sted fint. Når hans mennesker om ikke så lang tid skal på ferie i 14 dage, skal han passes i København, så det var dejligt, at generalprøven gik så godt.
Hans mennesker synes, de har fået den dejligste kat, man kan tænke sig. Kan man ønske sig et bedre brev?

21. maj 2000

Djingiz har nogle mærkelige spisevaner, og hans nyeste dille er broccoli. Han er konstant både sulten og på slankekur, og for at få maden til at fylde lidt i hans mave, supplerer vi somme tider med grøntsager.
Vi opdagede først, at han - og for øvrigt også Ofelia - godt kan lide grønne bønner. Senere kom asparges på menuen; friske, grønne foretrækkes. Og for nylig så han så sit snit til at stjæle friskkogt broccoli. Han kan bedst lide stokken, og den må også gerne være træet, så det kan vi godt blive enige om at få fordelt mellem os.

Hans hunde-TD'er er mistænkt for at forårsage en allergisk reaktion hos ham, så dem holder vi pause med i øjeblikket.

16. juli 2000

Djingiz har nu igen i en uges tid fået hunde-TD'er, endnu uden problemer. Vi håber, han slipper for allergien, for hans tænder har altså godt af TD'erne.

Zenit har været udstillet igen. Hun fik BIV totalt, men tabte nomineringen til en burmeser-killing. Lige nu ser det ud til, at hun bliver større end Lilit - til trods for, at heller ikke far Opiom er nogen stor kat.

Lilit skal udstilles i Finland sidst på måneden, og vi håber at få en International Champion med hjem, så hun igen kan udstilles i Danmark.


3. august 2000

Lilit blev IC i Helsinki, og vi har meldt hende til udstilling i Kolding i september. Som sædvanlig var Lilit nem at have med, både på selve udstillingen og på rejsen.

Vi så mange medlemmer af Lilits finske familie, som vi ikke før havde set. Hun ligner mest den fædrene side, men en anden af mor Kapris' døtre, der ikke har samme far som Lilit, lignede også meget, så hun har altså også fået noget fra den mødrene side.


15. august 2000

Zoogin nyder livet


I vores ferie var vi ude at se på unge hankatte. Først besøgte vi Zoogin. Han har udviklet sig meget og er blevet stor og flot - og meget, meget sød af væsen. Det overraskede os, at han allerede nu har fået en flot grøn øjenfarve, det tog meget længere tid, før Lilits øjne udviklede den grønne farve.
Zoogin lever et herligt katteliv, hvor han bl.a. fanger mange (for mange!) fugle.

Senere besøgte vi en han på knap 11 måneder for at se, om vi kunne tænke os, at han skulle blive far til Lilits næste kuld killinger. Det kunne vi helt bestemt, han er både rar og køn - og hans ejere syntes også, det kunne være sjovt, hvis han blev far. På stamtavlen hedder han Rathcke's Chlopiec Elf, men til daglig bliver han kaldt Elvis.
Vi håber meget på et kuld killinger med Lilit og Elvis som forældre.


8. september 2000

Både Lilit og Zenit blev udstillet i Kolding d. 2. september. Der var specialshow for Russian Blue for første gang i Danmark, og der var mange flere russere til stede, end der plejer.

Lilit måtte nøjes med ex.2. Dommeren kunne bedst lide de orientalsk typede russere, og dem hører Lilit ikke til. Heldigvis, synes vi.
Zenit fik hos en anden dommer BIV og blev også nomineret, så indtil nu er det nogle meget flotte udstillingsresultater, hun har.

7. oktober 2000

Rathcke's Chlopiec Elf - Elvis

Elvis fotograferet 
i august 


Lilit er lige kommet hjem efter knap en uge i Elvis' selskab, men vi er ikke specielt optimistiske med hensyn til, at der skulle være kommet noget resultat af de to kattes møde.

Elvis var meget sød og forelsket, men Lilit var ikke imødekommende over for sin bejler, tværtimod! Efter nogle dage gik det ganske vist bedre, men da var der ikke meget tilbage af løbetiden. 

Hvis det bliver nødvendigt med endnu et forsøg - og det gør det nok - så kommer Elvis på besøg her, og så må vi se, om det går bedre.


27. oktober 2000

For godt en uge siden gik Lilit i løbetid igen, og hun og vi fik Elvis på besøg nogle dage.
Han vænnede sig hurtigt til at være her, og selv om Lilit ikke var specielt indladende, så blev hun parret. Endda mange gange, så vi håber meget på et resultat. Hvis hun er i lykkelige omstændigheder, skal killingerne fødes omkring jul.

20. november 2000

Det er nu konstateret, at Lilit er gravid. Bare det hele går godt!

Ofelia og Djingiz har været til deres årlige helbredscheck og vaccination, og de blev begge "godkendt". Ofelia fik noget ekstra blandet i sin vaccination, og denne gang var der overhovedet ingen bivirkninger. Djingiz fik ros for sine tænder, så det er helt sikkert, at den daglige hunde-TD hjælper.


31. december 2000

En håndfuld killinger

Killingerne er 1 uge gamle og kan ligge i én hånd


Selveste juleaften kl. 18.07 og 18.35 fik Lilit sine to killinger. Vi tror, det er to hunner, men de får ikke navne, før vi er helt sikre. 
Fødslen var ikke uden dramatik, heldigvis var killingerne sunde og livskraftige. De vejede ved fødslen 102 og 105 g.

Nu, nytårsaftensdag, vejer de over det dobbelte, og vi synes, de i det hele taget er meget fremmelige. Begge er ved at åbne øjnene, og de forsøger at stavre rundt med halerne lige i vejret. De er også gode til at spinde.

GODT NYTÅR TIL ALLE!

Tilbage til nyhedssiden