Det skete i 2006

27. januar 2006

Vi har beklageligvis forsømt siden i et nogen tid. Dagene flyver alt for hurtigt for os!

I december fejrede vi jo ellers begge kattes fødselsdage. Lilit blev 8 år d. 11. december, og Sarantoya fyldte halvrundt, nemlig 5 år, d. 14. december. Vi synes, hun stadig ligner en stor killing, mens man godt lidt kan se, at Lilit er ved at blive ældre. Faktisk er hun ved at blive lidt lys omkring snuden.

Stakkels Lilit havde blærebetændelse i julen. Det har hun haft en gang før, og symptomerne var så tydelige, at vi ikke var i tvivl om, hvad der var galt. Lige som første gang var det ikke tilstrækkeligt med én omgang antibiotika. To omgange måtte der til, men så var hun heldigvis også rask igen og i fuldt vigør. 

I januar har vi besøgt Yrsa, Zuri og Addis. Zuri ligner fuldstændig sig selv, og det gør Addis faktisk også. Han blev ellers kastreret i efteråret, men han er nu ikke blevet tykkere af den grund, eller i hvert fald ikke ret meget. Desværre var det lidt for mørkt i vejret til at fotografere.


4. februar 2006


Lilit er kommet på en delt andenplads på JYRAKs top 5! Gæt om vi er stolte...


23. februar 2006

Rekonvalescenten

Rekonvalescenten


For to dage siden blev Sarantoya planmæssigt steriliseret. Det gik fint, dog var hun meget slap og påvirket af narkosen over et døgn efter indgrebet. Nu er hun sit gamle jeg igen.

Lilit var så sjov på selve operationsdagen. Hun blev meget fortørnet, da Sarantoya blev proppet ind i sin transportkasse og brokkede sig højlydt. Da vi så kom hjem fra dyrlægen uden Sarantoya, blev hun endnu mere oprevet. Hun klagede sig, var ikke interesseret i sin morgenmad - hun måtte jo være solidarisk med sin datter, da vi stod op, så ingen af dem fik noget at spise på det tidspunkt - og da intet hjalp, gik hun op og lagde sig under dynen i Kirstens seng. Så kunne vi have det så godt!

Da vi fik hentet Sarantoya hjem, var hun nu ikke helt sikker på, at det også var den gamle Sarantoya. Det kan heller ikke nægtes, at hun lugtede temmelig meget af dyrlæge. Heldigvis varede det ikke så længe, før hun igen ville kendes ved sin datter.


18. marts 2006


Sarantoya har ikke ændret sig noget videre efter sterilisationen. Måske er hun blevet lidt mere sulten, og måske er hun også blevet lidt mere kærlig over for Lilit. I hvert fald holder kattene dagligt store vaskeseancer, hvor især ørerne er genstand for stor opmærksomhed. 

Som vi også tidligere har lagt mærke til, er det åbenbart bedst at være den, der vasker. Nogle gange lykkes det for begge katte at vaske samtidig. Andre gange kan Lilit blive lidt utålmodig, når der går for lang tid, inden det er hendes tur.


27. marts 2006

Legesyge Bitsjka


I dag er det præcis 20 år siden, vores første kat - og vores første russer - flyttede ind hos os. Vores elskede lille Bitsjka med den store personlighed blev hentet i Åbenrå. Hun var 12 uger gammel, da vi hentede hende, hun var lillebitte, og hun var helt sikkert for ung til at flytte hjemmefra. I mange dage var hun ulykkelig og ledte efter og kaldte på sin mor og sine søskende. 

Vi forsøgte at trøste hende så godt som muligt, og allerede den første nat sov hun i Kirstens seng. Det fortsatte hun med resten af livet.

Selvfølgelig kom hun over adskillelsen fra de katte og mennesker, hun kendte, og så begyndte hun ellers at opdrage sine nye mennesker, der aldrig blev de samme igen.

Vi markerer dagen med langt om længe at offentliggøre Bitsjkas fotoalbum.


3. april 2006


Vi var til udstilling i går med Lilit, som skulle præmieres for sin 2. plads på JYRAKs top 5. Det viste sig nu, at præsentationen af topkattene havde fundet sted om lørdagen (hvor vi var på arbejde), men Lilit fik da sit diplom og sin præmie.

Hun har stadig ikke tabt sig nok og er ikke rigtig i udstillingsform, men hun fik certifikat, selv om dommeren ikke var specielt begejstret for hende. Vi var heller ikke specielt begejstrede for dommeren. Ikke så meget fordi hun ikke så godt kunne lide Lilit, mere fordi hun ikke syntes at vægte andet end pelsfarve og profil. Looket havde hun absolut ikke øje for. 

Sarantoya måtte jo blive hjemme, fordi hendes pels på maven stadig ikke er vokset helt ud, og det var nok meget godt...


12. maj 2006


Sarantoyas pels på maven er nu næsten vokset ud, men til gengæld har hun blevet bar på indersiden af lårene. Vi synes ikke, hun hverken slikker eller kradser sig specielt meget, men for en sikkerheds skyld bliver hun nu også fodret med allergidiæt. Hun er i øvrigt konstant sulten, så hendes hormonsystem er nok ikke faldet helt på plads efter sterilisationen endnu.

Lilit er også sulten - men efter agurk! Det er hendes måde at få væske på, og hun spiser ca. 3/4 agurk om dagen. Vi er ved at opgive, at hun skal få fordums slankhed tilbage. Hun får virkelig ikke for megen mad, og hun får ingen godbidder, og agurken kan umuligt fede - alligevel taber hun sig ikke. Måske er det slut med de store udstillingsresultater. Til gengæld er hendes dyrlæge godt tilfreds med hendes vægt. Det er godt for en lidt ældre kat at have noget at stå imod med, mener hun.

For resten blev Lilit i 2005 igen nr. 2 på den svenske russerklubs liste over kastrater. Og igen efter halvsøster Vega. 


25. juli 2006


Det er den varmeste sommer, vi har haft i mange år. Kattene reagerer ved at sænke aktivitetsniveauet - meget fornuftigt! 
Men for nogle dage siden oplevede vi noget, som vi tror også hænger sammen med varmen. Lilit skulle gøres klar til udstilling, og som sædvanlig blev hun "vasket" med et frottéhåndklæde, der var vredet op i varmt vand. Hun plejer at finde sig i behandlingen uden større protester, men forsøger dog at spadsere væk. Ikke denne gang! Hun stod musestille og så i høj grad ud til at nyde det. Det bliver ikke sidste gang, hun bliver vasket, når vejret er meget varmt - og anledningen behøver ikke nødvendigvis være en udstilling. Bagefter har vi hørt, at andre har haft lignende oplevelser med deres katte.

Udstillingen gik over al forventning, for Lilit blev både BIS og bedste veteran. Vi var åbenbart for tidligt ude med spådommen i maj om, at hun havde fået sine bedste resultater. Denne dommer roste hende faktisk for, at hun ikke er for tynd, som mange ældre katte bliver det efter hans mening. En medvirkende årsag til det fine resultat var også, at bedømmelsen foregik nærmest i dagslys, så man rigtig kunne se Lilits smukke øjne. To smaragder!!! stod der på bedømmelsen.


18. august 2006

To katte hviler ud efter en lang udstillingsdag

Efter udstillingen skulle der bare slappes af, syntes Sarantoya (til venstre) og Lilit.
Dorthe "arrangerede" Lilits lille nomineringspræmie foran den medbragte hynde, og intet kunne interessere kattene mindre!


Kattene og vi har været på ferie i Varberg i Sverige. Denne gang boede vi en ferielejlighed, hvor kattene næsten øjeblikkeligt følte sig hjemme. Faktisk var vi lige ved at være i tvivl om, om de nu også ville med os hjem igen.

Vi mennesker var ikke så meget hjemme i lejligheden som kattene, for vi skulle naturligvis også opleve Varberg, der er en meget charmerende og livlig by - i hvert fald om sommeren. 
Men det var nu ikke derfor, vi havde valgt Varberg som feriemål; det var selvfølgelig, fordi der blev afholdt katteudstilling i weekenden. 

Begge katte var med begge dage, Sarantoya mest for at holde Lilit med selskab, for hun er stadig ikke i udstillingsform. Dels er hun stadig meget tyndpelset på indersiden af bagbenene, dels vejer hun ca. ½ kilo for meget. Det første blev ikke bemærket af nogen af dommerne, det andet lagde begge dommere mærke til. For resten skal hun også igen i træning med hensyn til at stå pænt på dommerbordene. Godt hun ikke var i så høj klasse. I alt kom vi hjem med 4 certifikater og en nominering til Lilit den ene dag, så det kunne vi godt være tilfredse med. 

Kattene var mest tilfredse med at komme hjem igen. Især den første dag gik de fuldstændigt i brædderne. Da de havde fået spist og drukket, sov de tæt sammen det meste af aftenen og natten.


1. september 2006

Chimay


Vi havde håbet at besøge flere af vores solgte killinger i ferien, men vi nåede kun at besøge den af de fjernere boende, der bor tættest på, nemlig Chimay.

Hun og hendes "medkat", burmeseren Marron, har det godt - rigtig godt endda! Chimay er blevet en lille smule tykkere, så hun nu er i helt perfekt form. 

Vi var noget forbavsede over, så meget hun er kommet til at ligne sin mor, Sarantoya. Det gælder dog ikke med hensyn til vægten! og Chimay har også lysere farver, både når det drejer sig om pelsfarve og om øjenfarve. Men udtrykket er præcis det samme, og Chimay har også fået lidt kinder ligesom sin mor. Ligheden ses også tydeligt på vores billeder, bl.a. på smagsprøven til venstre. 


30. september 2006

Ofelia - eller er det Aquamarine?

Ofelia i rollen som Aquamarine


Det er sjovt at se på statistikken for vores side. Bl.a. kan man se, hvilke andre sider, der henviser til vores side. 

Tit sker det, fordi der er nogen, der har hugget et af vores billeder og brugt det til noget helt andet. Der er blandt andet en masse piger, der laver nogle sider, hvor de "sælger" katte (eller andre dyr) - altså kun virtuelt - og der skal de bruge nogle billeder. Især Lilit er populær som salgsobjekt, under et andet navn, billederne er som regel hugget fra baby Lilit fotoalbummet. Vi er lidt utilfredse med, at de sælger hende så billigt. 200 kr. er en meget normal pris. Til gengæld skal køberne forpligte sig til at passe hende med mad og grus, som også kan købes på siden. Ellers går købet tilbage!

Det sidste, vi har opdaget, er, at Ofelia deltager i et virtuelt rollespil. Hun er medlem af klanen DarkClan, hedder Aquamarine, er kriger og 15 måneder gammel. I virkeligheden er hun 13 måneder på billedet. Hendes far hedder Ragnarokstar og er vist nok leder af klanen. Og hendes bedste ven hedder Moonbeam, hvilket vi synes er ekstra sjovt, for Sarantoya betyder jo månestråle - moonbeam på engelsk. Se Ofelia som Aquamarine.


29. oktober 2006


For nogle måneder siden blev Lilit røntgenfotograferet. Det var i forbindelse med noget blærebetændelse, som viste sig slet ikke at være blærebetændelse. Til gengæld blev det opdaget, at hun har spondylitis i rygsøjlen. Det er svært at forklare nøjagtigt, hvad det er, men vi kunne tydeligt på røntgenbillederne se nogle små forandringer i rygraden. 

Foreløbigt skal hun ikke behandles, og i øvrigt kan man vist kun give smertelindring. Dog får hun et præparat, der hedder ArthroCare Plus, som man også bruger til gigtplagede dyr. Det er et pulver, som det er umuligt at skjule i hendes mad - ærlig talt lugter det heller ikke godt. Kirsten må altså lege den lille apoteker: Pulveret bliver rørt op med lige præcis så meget margarine, at det kan hænge sammen, bliver formet til piller og derefter puttet i fryseren. En frossen pille bliver taget ud dagligt, bliver lige optøet på overfladen og derefter proppet i Lilit, som i parantes bemærket er vældig god til at sluge piller.

Vi havde jo ikke mærket noget på Lilit i forvejen, men måske kan vi alligevel mærke en lillebitte forandring efter pillerne. Vi synes, hun leger lidt mere, og hun løber også i galop på trappen, hvor hun - så vidt vi husker - kun løb i trav før.


27. november 2006


Lilit er blevet Europa Premier. Det skete på en udstilling i går. Hun fik to fine kokarder og megen ros fra dommeren - især for sine øjne. Er det ikke fantastisk, at da vi i sin tid bestilte Lilit, var et af vores ønsker netop, at hun skulle få en god øjenfarve? Og at hun stadig har det næsten 9 år gammel! 

Nu er det så slut med udstillinger et stykke tid. Vi vil måske udstille Lilit nogle få gange, men vi håber da, at Sarantoya igen kommer i udstillingsform. Det var sådan set ikke vores mening, at hun skulle slutte sin karriere allerede nu.
Dorthe siger, at hun har besluttet sig for at blive en sphinx. Hun hørte en gang på en udstilling, at sphinxer godt må have noget rund mave. Vi er jo ikke helt tilfredse med Sarantoyas runde former, så nu prøver damen at slikke sig skaldet og på den måde overbevise os om, at det er helt ok med det ekstra kilo eller hvor meget det nu drejer sig om.

Vi har fundet ud af, at man kan få ArthroCare Plus også i pilleform, så nu er det slut igen med hjemme-apoteket.


11. december 2006
          
          


I dag fylder Lilit 9 år. Hun ligner nu ikke en 9-årig, faktisk ser hun fuldstændig ud som en helt ung kat. Hun er i meget fin form lige nu.

Hun har fået rå sild til aftensmad. Det er hun blevet temmelig glad for, men hun får det højst en gang om ugen. Dagen efter hun har fået sild, er hun ikke så vild med sin almindelige mad. Hvis man nu stiller sig lidt kræsen an, så kunne man måske få noget af det der lækre ligesom i går, ser det ud til, hun tænker.

24. december 2006

          

Hurra for Sarantoya, der i dag bliver 6 år!
Vi husker tydeligt, da hun blev født kl. 18.05 for 6 år siden. Hun var den nydeligste lille julepakke. Salsa havde gjort forarbejdet, så Sarantoya blev smuttet som en anden julemandel, og fosterhinden var overhovedet ikke gået i stykker.

Vi må jo indrømme, at vi nyder, hun er sådan en intelligent lille kat - også selv om hun af og til har sit hyr med at få os til at forstå, hvad hun vil. Somme tider kan vi ikke forstå, hvorfor hun bliver ved med at klage sig og tydeligvis ikke er tilfreds, for hun har da lige fået mad, og hun gider ikke lege... 
Så kommer vi i tanke om, at vi vist egentlig ikke har set Lilit et stykke tid. Kan hun virkelig være blevet lukket inde et eller andet sted? Jo, det kan hun, og det er det, Sarantoya forsøger at gøre os opmærksom på. Lige så snart vi har fået lukket op for Lilit - som i parantes bemærket ikke selv ser ud til at have noget imod at have været lukket inde (så skulle hun nemlig nok selv have hylet op!) - så er Sarantoya tilfreds igen.
Det skal måske bemærkes, at vi endelig er ved at lære det.

Glædelig jul til alle besøgende på siden - årets julekort kan ses i Sarantoyas fotoalbum

Det skete i 1999....i 2000....i 2001....i 2002....i 2003....i 2004....og i 2005