Det skete i 2007

7. februar 2007

Der er i lang tid ikke sket noget særligt, når det drejer sig om kattene. 
Udstillingsmæssigt bliver det kommende år stille for vores vedkommende. Lilit er blevet pensioneret og vil kun blive udstillet meget sporadisk. Vi ville gerne udstille Sarantoya, men selv om hun har fået mere pels på ben og mave, så er det altså stadig ikke nok til at blive udstillet.

Det har været en meget mørk vinter - ikke ret velegnet til fotografering, men for et par dage siden var det lyst i vejret, mens vi var hjemme, og da lykkedes det at få nogle billeder, så der kommer snart nyt i gallerierne.


27. februar 2007


Tøserne har været til deres årlige tjek og vaccinationer hos dyrlægen. Der var heldigvis ikke noget at bemærke.

Sarantoya fik endda ret i, at hun ikke er for tyk. Dyrlægen synes, vi er strenge, når vi siger det - og Sarantoya er vist helt enig. Vi insisterer nu på, at hun bør tabe mindst et par hundrede gram; og allerhelst lige på maven.


28. marts 2007

Lilit har været 9 år i Danmark


I dag er det 9 år siden, Lilit fløj fra Finland for at flytte ind hos os. Selv om det sikkert var en slem dag for hende, så skete der også noget godt, for hun mødte Djingiz, som hun straks blev forfærdelig glad for.

Da hun kom, havde hun en gul piberensertingest med som den på billedet. Det var hendes yndlingslegetøj. Måske er det ikke den originale på fotoet, for vi har lavet adskillige nye til hende i årenes løb, og det er stadig noget af en favorit.

I det hele taget har Lilit været ualmindelig legesyg på det sidste. Måske er det foråret, der gør det. Hun nyder meget at sidde og slikke sol og D-vitaminer.

Hun vil også nyde det om lidt, for da får hun lidt kage, og det elsker hun. Det er en vane, hun har haft hele livet. Som regel får hun ikke kage serveret, men kan godt finde på at hugge noget, men i dag ser vi stort på principperne. 


17. april 2007


Siden kattene blev vaccineret sidst i februar, har det været lidt af en kamp at få dem til at spise deres sædvanlige mad. Vi troede først, at de var lidt påvirkede af vaccinationen, men på nogenlunde samme tidspunkt havde vi også taget hul på en ny pose, så måske smagte maden ikke helt, som den plejede at gøre. I hvert fald holdt det ikke op.

Nu har vi så købt noget allergifoder af et andet fabrikat, og det er guf! Især Lilit er helt overskruet, og hun har præsteret at spise så hurtigt, at hun straks efter kastede det hele op. Vi må prøve at finde en modus vivendi med små portioner.

Lilit er også holdt op med at spise agurk - til gengæld er hun begyndt at drikke vand. Måske er agurkerne ikke så velsmagende på denne årstid???


31. maj 2007

Lilits pokal


Igen i år blev Lilit nr. 2 på den svenske russerklubs liste over kastrater. Det har vi sådan set vidst et stykke tid, men for et par dage siden kom en pakke med hendes pokal, som ses til venstre.

I øvrigt er hun netop nu i storform og så køn som nogen sinde. Hendes allergi synes også på retur - faktisk er den der nærmest ikke i øjeblikket, men hun får også stadig allergidiæt. For nylig har vi fået flere indicier for, at allergien er såvel arvelig som hormonelt betinget. Altså ikke specielt en foderallergi, men den giver sig bare udtryk på den måde.

Sarantoya er derimod igen hårdt ramt, hun er temmelig bar både på maven, på indersiden af benene og faktisk har hun lidt bare pletter andre steder også. Det er foreløbig helt udelukket at udstille hende. Egentlig synes vi, hun er hårdede ramt end Lilit, men hvis det ellers følger samme mønster, så kan vi begynde at tænke på udstillinger om et års tid.

De to katte er særdeles gode venner i denne tid, og det har de for resten været længe. De tilbringer utrolig lang tid i hinandens selskab. Somme tider er det næsten, som om vi mennesker er overflødige.


23. juni 2007


Kattene har været med på weekendtur i forbindelse med en familiekomsammen, vi mennesker var til. Vi boede bed & breakfast, men kattene var ikke helt tilfredse med logiet, for der var nogen, der gik rundt på etagen oven over. Det var de tydeligvis ikke vant til. 
Det kan selvfølgelig også være, at de var bange for at skulle slæbes på udstilling. Også selv om det efterhånden er rigtig lang tid siden, det har været på tale. Lørdag morgen var de i hvert fald forsvundet som dug for solen, og de var overhovedet ikke interesseret i at få morgenmad!

Det var en usædvanlig regnfuld weekend, så for en gangs skyld blev fotoapparatet ikke pakket ud.


30. juni 2007

Bitsjkova af Grænselandet og Ofelia Hesseldal

1-årige Ofelia bliver - til sin store fornøjelse - vasket af mor Bitsjka.


I dag er det præcis 20 år siden, vi fik vores første kuld, så det er en slags jubilæumsdag for os.

Vi var på arbejde, men skiftedes til at have fødselsvagt hos lille Bitsjka, der var tromletyk. Dorthe var hjemme om formiddagen og første del af eftermiddagen, men vi tror, Bitsjka ville vente med at føde, til Kirsten var hjemme, for lige så snart hun var inden for døren kort efter frokost, gik vandet. Vi så begge de to første killinger blive født, så var Dorthe nødt til at tage af sted, men der var livlig telefonkontakt, indtil alle 5 killinger var født.

En af killingerne var Ofelia, der blev boende hos os hele sit liv. Ofelia blev født som enten nr. 2 eller 3, og vi har bestemt os for, at hun måtte være nr. 2, så Dorthe også overværede, at hun kom til verden.

Vi har ingen billeder fra fødslen, men et billede af mor og datter sammen har vi da.


9. august 2007

Sarantoya i sommervarmen


Nyt kapitel af Lilits specielle spisevaner: Hun drikker kærnemælk. Det startede med, at hun labbede noget fra Kirstens glas kærnemælk i sig. Vi gav hende så hendes eget i en lille skål, og nu ønsker hun kærnemælk næsten hver gang, hun spiser. Hvis det ikke er der, kigger hun på os på en meget sigende måde: Der mangler noget!!!

Sommeren er endelig kommet for alvor. Kattene synes, det er lige lovlig varmt. Der er ikke megen aktivitet i dem om dagen, først når det bliver køligere om aftenen, liver de op. 
På billedet til venstre ses en ugidelig Sarantoya i sommervarmen.


15. november 2007

Zuri med sin fangst


Sarantoyas to børn Ujiji - Chimay - og Uzuri - Zuri - fyldte 5 år henholdsvis den 10. og 11. november.

Chimay er flyttet igen, men denne gang heldigvis sammen med sine mennesker, og Marron er selvfølgelig også flyttet med. De har det fint det nye sted - og det vigtige er jo også, at de er sammen, både med hinanden og med deres mennesker. Sammen med situationsrapporten fik vi også et billede, som kan ses her.

Vi var inviteret til fødselsdag hos Zuri på selve dagen. Både han og Addis gad godt snakke med os, og der blev taget en del billeder.
Addis er i modsætning til Zuri ret fotogen. Zuri er ikke så let at fotografere. Han er så smuk, når han bevæger sig med sin flotte krop og alle musklerne, der spiller under pelsen, og i virkeligheden burde man nok tage videoer af ham. Men det blev altså kun til still-billeder, og efterhånden vil nogle af dem blive lagt i deres album.
Foreløbig er der en smagsprøve på denne side, hvor Zuri har fanget en fiskestang, der i dagens anledning var blevet forsynet med flag.


11. december 2007

Lilit på 10 års dagen


I dag er det Lilits 10 års fødselsdag - HURRA - HURRA - HURRA!!!
Vi ved faktisk ikke, på hvilket tidspunkt af dagen, Lilit er født. Det må vi have spurgt Sari om ved lejlighed.

Nogle af Lilits venner er inviteret til at fejre dagen sammen med hende og os. Om Lilit selv har tænkt sig at være til stede, er indtil videre uvist, men det er altså hendes venner, så mon ikke? Vi skal bl.a. have en æbletærte med creme fraiche, og det sidste er Lilit i hvert fald meget interesseret i - muligvis også tærten. Hun har afgjort en sød tand.

Selvfølgelig måtte vi også have billeder af hende på 10 års dagen. Til venstre ses et af resultaterne, hvor hun hygger sig på Kirstens skulder. Det er et af hendes yndligssteder, og hun sidder der tit, når Kirsten sidder ved computeren og derfor må nøjes med at taste med én hånd.

24. december

I dag er det Sarantoyas tur til at blive fejret: 7 år bliver hun.

Hun er ikke helt så let at tage billeder af som Lilit, hvor man bare kan tage hende på armen og stille sig det sted, hvor der er bedst lys. Sarantoya vil i hvert fald IKKE tages på armen. Og desværre er det ikke nogen specielt lys dag, så vi har måttet bruge flashen, og så bliver resultatet ikke helt så godt. 
Måske når vi at få et af billederne på i dagens løb... nu må vi se. Foreløbig bliver det kun til et flag.

Glædelig jul og godt nytår til alle - årets julekort kan ses HER - og det er altså 10 års fødselaren Lilit, der er på det.

Det skete i 1999...i 2000...i 2001...i 2002...i 2003...i 2004...i 2005...og i 2006